U

Start » Advenica tillsätter Markus Gursch som VD i Österrike

Advenica tillsätter Markus Gursch som VD i Österrike

Advenica påbörjar processen att etablera ett dotterbolag i Wien och rekryterar Markus Gursch som VD för Advenica i Österrike.

Som del av bolagets investering i Europa fortsätter det svenska cybersäkerhetsföretaget Advenica satsningen i Österrike genom att anställa Markus Gursch som VD för Advenica Österrike. Markus kommer närmast från Barracuda Networks, en stor leverantör av nätverkssäkerhet och dataskydd, där han haft rollen som VP Operations EMEA.

Advenicas etablering av ett dotterbolag i Österrike följer av framgångarna under fjolåret med att ha vunnit ett 10-årigt ramavtal med den österrikiska försvarsmakten samt tillhörande beställning på bolagets krypteringslösningar.

“Vi ser stor potential på den österrikiska marknaden för bolagets produkter och vi vill, precis som i Finland, därför satsa fullt ut på att fördjupa våra befintliga relationer genom att vara lokalt närvarande. Med Markus kompetens inom cybersäkerhet och kundfokus finns möjligheten att utöka vårt kundsegment och expandera vårt erbjudande ytterligare på den österrikiska marknaden”, säger Einar Lindquist, VD, Advenica AB.

Markus Gursch var delaktig i att grunda och bygga upp IT-säkerhetsföretaget Phion Information Technologies, som köptes av Barracuda 2010. Markus har haft flera ledande befattningar på phion/Barracuda. Sedan 2013 var han vice verkställande direktör för EMEA. Han har erfarenhet av teknisk support för säkerhetsprodukter, eftermarknadssupport, säljsupport, EMEA IT, försäljning och kundutbildning (teknisk- och produktutbildning), webbutveckling och har även etablerat datacenter i EMEA. Markus Gursch tillträder tjänsten som VD för Advenica i Österrike den 1 juli 2017.

“Advenica är en väletablerad leverantör av IT-säkerhet på högsta nivå och jag ser fram emot att bli en del av bolaget. Med min kunskap om cybersäkerhetsmarknaden och kunderna ser jag stor potential för Advenicas lösningar och att expandera på den österrikiska marknaden”, säger Markus Gursch, VD, Advenica Österrike.

För ytterligare information, vänligen kontakta: Einar Lindquist, VD Advenica AB, +46 (0)704 29 98 39, einar.lindquist@advenica.com

Denna information är sådan information som Advenica är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 17 maj 2017 kl. 11:00.

Om Advenica

Advenica är en ledande europeisk leverantör av cybersäkerhet. Advenica tillhandahåller avancerade cybersäkerhetslösningar och -tjänster för affärsdriven informationshantering, säker digitalisering och högassurans. I mer än 20 år har Advenica med framtidssäkra och hållbara lösningar möjliggjort för organisationer och företag att ta ett digitalt ansvar. Läs mer på www.advenica.com

Advenica AB är ett publikt bolag listat på Nasdaq First North Premier med kortnamnet ”ADVE”. Certified Adviser är Erik Penser Bank AB och nås på +46 (0)8 463 8000, www.penser.se

Presskontakt & Media

Advenicas presskontaktsida och mediabibliotek är en oumbärlig resurs för journalister, analytiker och alla som söker aktuell och omfattande information om företaget.

Advenica på MyNewsdesk

Advenicas MyNewsdesk profilsida är en värdefull resurs för att få insikter om företagets senaste nyheter, pressmeddelanden och evenemang.

Advenica på Redeye

Fördjupa din förståelse för Advenicas inriktning och strategier. På Redeye kan du ta del av aktuell information om verksamheten, finansiell utveckling och framtidsutsikter.