Skip to main content

Fancy a great job you’ll never really be able to talk about?

Systemarkitekt

Vi på Advenica jobbar för att skapa en säkrare värld. Våra produkter skyddar den allra viktigaste digitala informationen i vårt samhälle, och bidrar till att vi kan leva våra liv, så som vi vill. Vi hjälper företag, kritisk infrastruktur och demokratiska institutioner att fungera, i en tid av ökande hotbild och attacker. Vi är stolta över att kunna bidra till Rikets säkerhet, och till upprätthållandet av demokratiska värderingar.

Vill du hjälpa oss att hjälpa till - och dessutom bli en värdefull team-medlem? 

Om rollen

I rollen som Systemarkitekt kommer du tillhöra ett agilt team som har ett stort kunnande runt produkter, use case och kunder. Som Systemarkitekt kommer du att ha en central och aktiv roll från den tidiga förstudiefasen genom definition och utveckling tills produkten har släppts med tillräcklig dokumentation som tillgodoser olika intressenters vyer. Du håller ihop arkitekturarbetet i teamet, ett arbete som sker i nära samarbete med kunder och andra. 

Du, tillsammans med teamet, har till uppgift att göra våra produkter och våra kunders liv lite bättre varje dag genom att jobba med features, fokusera på scoopet för sprinten och sedan visa demo av det som har åstadkommits. För teamet är det naturligt att tillsammans lösa uppgifterna som behöver utföras. 

När du börjar utser vi en mentor som kommer att stötta dig, detta tillsammans med ett stort onboarding program gör att du snabbt kan finna dig till rätta i din nya vardag. Hos oss finns det stora möjligheter att lära sig om olika tekniker och om avancerad cybersäkerhet. Teamet du kommer att jobba i är mixat där flera yrkesdiscipliner ingår, där t.ex. programmerare, testare och FPGA utvecklare jobbar tillsammans för att göra skillnad.

Om dig

Du är en problemlösande person som tar initiativ och som är beredd att ta ansvar och ägandeskap. Att vara lyhörd mot andra yrkesdiscipliner ser du som logiskt för att teamet tillsammans ska komma till det bästa slutresultatet för kunden. Troligen har du erfarenhet runt SysML, UML och verktyg som underlättar din vardag så som Enterprise Architect eller Visual Paradigm. Om du har förståelse för hårdvaru- och mjukvaruutveckling, och kanske till och med vill skriva en kodrad för att testa en hypotes, är det meriterande. Givetvis hjälper det dig om du har intresse för IP-nätverk, Linux, kryptering och cybersäkerhet generellt. Du har troligtvis en civilingenjörsexamen och du är bekväm i att kommunicera med kunder.

På grund av vår verksamhet är tjänsten säkerhetsklassad, det innebär att du behöver vara svensk medborgare och att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.