Skip to main content

Fancy a great job you’ll never really be able to talk about?

Systemadministratör / IT-Tekniker

Vill du bli en del av Advenicas IT-avdelning?

Advenica utvecklar krypto- och nätverksprodukter för miljöer där säkerheten är kritisk. Vi är ett växande företag med en komplex IT-miljö där vi just nu har 80+ användare i våra nät. Advenica bygger produkter som omfattar såväl hård- som mjukvaruutveckling. Detta innebär att vi på IT ska kunna hjälpa till med en mängd olika arbetsuppgifter kring en IT-miljö som ska funka för allt från administrativa uppgifter till avancerad teknisk utveckling och produktion. Detta gör arbetet varierande och spännande.

 

Om rollen

Som systemadministratör är du en del av driften av Advenicas nätverk och IT-system. Du kommer arbeta med installation och underhåll av nätverk, servrar, klientdatorer och telefoner. Du kommer att hantera IT-support och problemlösning kopplat till våra olika tjänster samt medverka i design och implementation av nya IT-tjänster och IT-relaterade funktioner. Du kommer att hjälpa till med att både bygga nya nät och bidra med underhåll av äldre system. I tjänsten ingår också löpande förbättringsarbete kring hur våra tjänster fungerar och driftas.

På grund av Advenicas verksamhet är tjänsten säkerhetsklassad. Det innebär att du behöver vara svensk medborgare och att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning är möjlig.

 

Om dig

Vi tror att du:

  • redan har arbetat ett antal år i en liknande roll.
  • är bred i din kunskap men får gärna ha ett särintresse mot någon del t.ex. nätverk, virtuella miljöer, IT-säkerhet eller säkerhetsövervakning av tekniska system.
  • kommunicerar väl på både svenska och engelska.
  • är strukturerad och analytisk, men också lyhörd för användarna och vad det faktiskt är som behöver lösas.

Rollen som sådan kräver att du har naturligt problemlösande inställning men även kan ta initiativ och ansvar.
 

Meriterande är ifall du tidigare har

  • ett säkerhetsfokus
  • arbetat med förändringsarbete inom IT