U

Start » När korrekt information spelar en avgörande roll

När korrekt information spelar en avgörande roll

Tre ledande nordiska SME-bolag inom tekniksektorn, MW Group, T-Kartor och Advenica, offentliggör idag att de har ingått ett strategiskt partnerskap inom geografisk informationshantering. Avsikten är att leverera ett system som optimerar tillgänglighet, pålitlighet och användarvänlighet av en verksamhets mest kritiska data för att stödja beslutsfattande. Tjänsten som erbjuds är en helhetslösning som inkluderar datainsamling, sofistikerad analys, effektiv strukturering, säker lagring samt robusta cybersäkerhetsåtgärder. Lösningen är utformad för att hantera både öppen och känslig information, upp till hemligstämplad information, och syftar till att maximera organisationers operativa effektivitet.

Den innovativa lösningen möjliggör insamling av fler typer av data, med högre upplösning och i en snabbare takt än tidigare. Denna datamängd används för att driva avancerade maskininlärningsalgoritmer, vilket resulterar i en djupgående analys av samtliga datapunkter. Detta skapar en ett solitt underlag som möjliggör att fatta välövervägda och effektiva beslut. Lösningen är utformad för att säkerställa att datahanteringen alltid är snabb, pålitlig och av högsta kvalitet. Detta skiljer sig markant från de utmaningar som följer av felaktig och osäker datahantering, vilka resulterar i långsamma, opålitliga och kvalitetsbristfälliga informationsflöden.

"Genom att förena MW Groups geospektrala expertis med de innovativa produkterna från T-Kartor och Advenica, skapar vi en unik och kraftfull helhetslösning för datahantering som uppfyller de mest krävande säkerhetsstandarderna och möjliggör bättre beslutsfattande. Vi är stolta över att idag kunna offentliggöra detta partnerskap och ser fram emot att tillsammans leverera denna lösning som gör verklig skillnad för samhällskritiska organisationer i Norden och globalt" säger Mikael Karlsson, CEO MW Group.

Det är ett unikt samarbete när tre ledande svenska innovatörer förenar sina krafter för att erbjuda en gemensam, högkvalitativ lösning. Detta partnerskap uppstod ur en gemensam insikt om det akuta behovet av förbättrad datahantering för samhällskritiska organisationer. Varje partner bidrar med specialiserade komponenter, erfarenhet och tjänster, och tillsammans skapar de en helhetslösning som garanterar maximal effektivitet och säkerhet för totalförsvarssegmentet. Denna synergi möjliggör för företagen att agera både agilt och innovativt, samt att tillsammans leverera storskaliga projekt.

"Med vårt arv i att möjliggöra säker kommunikation ser vi en stor potential i att samarbeta med starka nordiska partners som prioriterar säkerhet. Tillsammans med MW Group och T-Kartor kan vi nu erbjuda en lösning som säkerställer en snabb och pålitlig hantering av geografisk data, även för de som hanterar känslig information. På så sätt bidrar vi tillsammans till ett säkrare samhälle" säger Marie Bengtsson, CEO Advenica.

Genom detta partnerskap etableras en unik förmåga att inte bara stödja, utan också fullt ut uppfylla, kraven för efterlevnad av en rad olika civila- och försvarsstandarder, detta inkluderar NATO STANAG 2586-standarden. Denna bredd av kompatibilitet erbjuder en lösning som är både mångsidig och robust, och som kan anpassas för att möta de specifika behoven hos en rad olika organisationer, från civila myndigheter till försvarssektorn. Partnerskapet mellan de tre bolagen förstärker kollektivt deras gemensamma position som en pålitlig leverantör och partner till samhällskritiska organisationer som söker en högkvalitativ, säker och effektiv datahanteringslösning.

"Decennier av erfarenhet inom geografiska tjänster har skapat en djup kunskap i hantering av mycket stora datamängder. I kombination med MW Group och Advenicas kompetens och produkter blir vår beprövade produkt en komplett lösning som inkluderar analyser och informationsdelning mellan olika säkerhetsnivåer. Vi kan som tre agila bolag drastiskt korta införandetiden och snabbt ge operativa fördelar som skapar ökad trygghet i en orolig värld" säger Mats Pålsson, CEO T-Kartor.

De tre partnerna kommer att leverera en helhetstjänst för datainsamling och informationshantering. Informationen kommer att fysiskt separeras i olika lager baserat på dess säkerhetsklass, allt från öppen data upp till hemligstämplad information. Målet är att möjliggöra insamling, analys och delning av information inom en organisation, helt anpassat efter verksamhetens specifika behov och säkerhetskrav.

Tjänsten är tillgänglig för omedelbar implementering hos intresserade organisationer och kommer att presenteras under ”Dagen för säkra kommunikationer” den 14 november i år. För kommersiella förfrågningar, inklusive beställningar och installation sker detta via MW Group som är systemintegrationspartnern i samarbetet.

För mer information, intervjuer och/eller demonstration av erbjudandet, vänligen kontakta:

Petra Lamorell
Marketing & Communications Manager
petra.lamorell@advenica.com

Denna information lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 4 oktober 2023 kl. 13.25.

Om Advenica-koncernen

Advenica tillhandahåller expertis, hög assurans och cybersäkerhetslösningar i världsklass för kritisk data-in-motion upp till Top Secret-klassning. Med oss stärker länder, myndigheter, företag och organisationer informationssäkerheten och digitaliserar ansvarsfullt. Bolaget grundades 1993 och har EU-godkännande på högsta säkerhetsnivå. Våra unika produkter designas, utvecklas och tillverkas i Sverige. Läs mer på www.advenica.com.

Advenica AB är ett publikt bolag listat på Nasdaq First North Premier Growth Market med kortnamnet ”ADVE”. Certified Adviser är Redeye AB, www.redeye.se

Om MW Group

MW Group är ett modernt nordiskt totalförsvarsföretag. MW Group levererar tjänster till samhällsviktiga funktioner och militärt försvar på den nordiska hemmamarknaden och expeditionärt där bolagets kunder behöver förmågor. MW Group är partners med de svenska, finska och danska försvarsmakterna. Läs mer på www.mw.group

Om T-Kartor

T-Kartor är i teknikens framkant och tillhandahåller mjukvaruprodukter för hantering, strukturering och säker distribution av geografiskt relaterad information. Vi erbjuder även skräddarsydda kartografiska tjänster och vi levererar nyckelkomponenter för Command & Control systems, alla centrala inom militär och civil krisberedskap. Med mer än 10 000 aktiva användare globalt återfinns våra produkter i allt från lokala busshållplatser till avancerade stridsflygplan. Vår unika verksamhet utgår från våra kontor i Kristianstad, Sverige och St. Louis, USA. Läs mer på www.t-kartor.com

Presskontakt & Media

Advenicas presskontaktsida och mediabibliotek är en oumbärlig resurs för journalister, analytiker och alla som söker aktuell och omfattande information om företaget.

Advenica på MyNewsdesk

Advenicas MyNewsdesk profilsida är en värdefull resurs för att få insikter om företagets senaste nyheter, pressmeddelanden och evenemang.

Advenica på Redeye

Fördjupa din förståelse för Advenicas inriktning och strategier. På Redeye kan du ta del av aktuell information om verksamheten, finansiell utveckling och framtidsutsikter.