U

Start » Arctic Paper väljer Advenica för risk- och sårbarhetsanalys av informationssäkerheten

Arctic Paper väljer Advenica för risk- och sårbarhetsanalys av informationssäkerheten

Advenica, den svenska leverantören av cybersäkerhet, har vunnit en order från koncernen Arctic Paper. Med uppdraget om att göra en risk- och sårbarhetsanalys tas första steget in i en helt ny bransch inom det strategiskt viktiga affärsområdet Enterprise Solutions. 

Ett nytt erbjudande 

Arctic Paper har valt Advenica efter en gedigen utvärdering av internationella leverantörers kapacitet och erbjudande. Även om intäkten är begränsad, är ordern ett steg i rätt riktning enligt Advenicas strategiska satsning på Enterprise Solutions – lösningar till myndigheter och verksamheter där informationssäkerhet är affärskritisk. Uppdraget omfattar att identifiera tänkbara hot, sårbarheter och risker samt analysera deras konsekvenser i syfte att öka förmågan att hantera dem. Rapporten bildar beslutsunderlag för åtgärder som eliminerar risken för till exempel dataintrång. Uppdraget påbörjas under Q3 2017.

“Detta är en betydelsefull order för Advenica. Arctic Paper är en ny kund och framför allt en kund i en för oss helt ny bransch. Beställningen bekräftar att vårt erbjudande är helt rätt och att vårt kunnande inom Top Secret/Secret är en konkurrensfördel. Det kan inte nog betonas hur viktigt förebyggande arbete kring informationssäkerhet är”, säger Rune Bengtsson, VP Sales, Enterprise Solutions, Advenica AB. 

“Arctic Paper har förstått behovet av att stärka vår organisation genom att inkludera informationssäkerhetsfrågorna på högsta ledningsnivå. Vi vill ta nya grepp kring denna utmaning och inleder ett samarbete med Advenica på området”, säger Cezary Dubicki,Group IT and Business Systems, Arctic Paper.

För ytterligare information, vänligen kontakta: Einar Lindquist, VD Advenica AB, +46 (0)704 29 98 39, einar.lindquist@advenica.com

Denna information är sådan information som Advenica är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 8 september 2017 kl.11.30. 

Om Arctic Paper 

ARCTIC PAPER är en av de ledande tillverkarna av högkvalitativt grafiskt finpapper i Europa. Koncernen producerar bestruket och obestruket träfritt papper för kvalitetsmedvetna kunder som tryckerier, bokförlag, tidningsutgivare, reklambyråer, pappersdistributörer och förpackningsföretag. Produktportföljen inkluderar välkända varumärken som Amber, Arctic, G-Print och Munken.

I koncernen finns tre pappersbruk:
Arctic Paper Munkedals, Sverige
Arctic Paper Grycksbo, Sverige
Arctic Paper Kostrzyn, Polen

Produktionskapaciteten för de tre bruken är cirka 700 000 ton papper per år. Huvuddelen säljs genom 14 av bolagets egna försäljningskontor i Europa.
Arctic Paper är noterat på börsen i Warszawa sedan oktober 2009 och sedan december 2012 på NASDAQ i Stockholm.

Mer information på www.arcticpaper.com

Om Advenica

Advenica är en ledande europeisk leverantör av cybersäkerhet. Advenica tillhandahåller avancerade cybersäkerhetlösningar och -tjänster för affärsdriven informationshantering, säker digitalisering och högassurans. I mer än 20 år har Advenica med framtidssäkra och hållbara lösningar möjliggjort för organisationer och företag att ta ett digitalt ansvar. Läs mer på www.advenica.com

Advenica AB är ett publikt bolag listat på Nasdaq First North Premier med kortnamnet ”ADVE”. Certified Adviser är Erik Penser Bank, telefon +46 (0)8 463 83 00, www.penser.se

Presskontakt & Media

Advenicas presskontaktsida och mediabibliotek är en oumbärlig resurs för journalister, analytiker och alla som söker aktuell och omfattande information om företaget.

Advenica på MyNewsdesk

Advenicas MyNewsdesk profilsida är en värdefull resurs för att få insikter om företagets senaste nyheter, pressmeddelanden och evenemang.

Advenica på Redeye

Fördjupa din förståelse för Advenicas inriktning och strategier. På Redeye kan du ta del av aktuell information om verksamheten, finansiell utveckling och framtidsutsikter.