U

Start » Advenica tillsätter Patrik Åkesson som ny Vice President R&D

Advenica tillsätter Patrik Åkesson som ny Vice President R&D

Advenica, den svenska leverantören av cybersäkerhetslösningar, rekryterar Patrik Åkesson som ny Vice President R&D. Patrik Åkesson kommer vara ansvarig för att utveckla bolagets befintliga system och processer, bidra till nya lösningar och ha en samordnande roll. Patrik kommer ingå i Advenicas ledningsgrupp.

Patrik Åkesson har stor erfarenhet av kundnära roller i olika teknikorganisationer. Han kommer till Advenica från Axis, den internationella marknadsledaren av nätverkskameror med huvudkontor i Lund. Patrik har arbetat på Axis i 9 år, varav de senaste 4 åren som R&D Director, Enterprise & Partner Solutions. I denna roll har han bland annat drivit ett förändringsarbete som förbättrat kundförståelse och affärsmässighet, samt ökat effektivitet och hastighet i utvecklingen.Patrik arbetade tidigare som regionchef på IT-konsultbolaget Purple Scout. Han har även jobbat som projektledare på Sony Ericsson och som Engineering Manager och Director inom R&D på Tieto, med hälso- och sjukvårdssystem.

“Advenica är ett av få bolag i Sverige som har den högsta säkerhetsklassningen och levererar cybersäkerhet för att skydda bolag och kritisk infrastruktur. Personerna jag träffat under rekryteringsprocessen är engagerade och passionerade för bolaget. Det är ett otroligt spännande företag, som jag ser fram emot att bli en del av” säger Patrik Åkesson.

Vi ser fram emot att få välkomna Patrik Åkesson till vårt team. Med sin kunskap om utveckling inom teknikbolag och hur detta bidrar till bolagets affärsmål tror vi att han blir en viktig del i Advenicas utveckling framåt” säger Marie Bengtsson, VD Advenica AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Marie Bengtsson, VD Advenica AB, +46 (0) 703 860 032 marie.bengtsson@advenica.com

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15 januari 2021 kl. 10.20.

                           

Om Advenica

Advenicas expertis hjälper länder, myndigheter, företag och organisationer att skydda den allra viktigaste digitala informationen. Våra välbeprövade och betrodda cybersäkerhetslösningar isolerar nätverk fysiskt och kopplar samtidigt samman data på ett säkert sätt. Sedan starten 1993 designar, utvecklar och tillverkar vi alla krypto- och segmenteringsprodukter i Sverige för att garantera hög assurans. Läs om vår unika teknologi och dess EU- och nationella godkännanden på högsta säkerhetsnivå på www.advenica.com

Advenica AB är ett publikt bolag listat på Nasdaq First North Premier Growth Market med kortnamnet ”ADVE”. Certified Adviser är Erik Penser Bank, telefon 08-463 83 00, Email: certifiedadviser@penser.se, www.penser.se

Press Contact & Media

Advenica's press contact page and media library is an indispensable resource for journalists, analysts and anyone seeking up-to-date and comprehensive information about the company.

Advenica on MyNewsdesk

Advenica's MyNewsdesk profile page is a valuable resource for gaining insight into the company's latest news, press releases and events.

Advenica on Redeye

Deepen your understanding of Advenica's direction and strategies. At Redeye, you can access current information about the business, financial development and future prospects.